De dag van de boekpresentatie

Woensdagmiddag 19 januari 2011 was het zo ver. De presentatie van het boek Smart Resultaat- en Functiegericht Coachen kon beginnen. Rond 15.00 uur liepen de eerste gasten binnen. Na koffie of een verfrissing en uiteraard de nodige kennismakingen en uitwisselingen, kon het officiële gedeelte beginnen.

Al snel bleek dat de Kleine Zaal, de ruimte die door de Smart Group bij de Verkadefabriek was gereserveerd, te klein zou zijn. De opkomst was boven verwachting. Gelukkig waren de mensen van de facilitaire dienst zeer behulpzaam en droegen extra stoelen aan. Roger Lenssen gaf de nieuwe plaats direct een naam mee: ‘ het koor’ . Daar wilde je dus wel zitten!
Na een kort welkomstwoord door Roger, leidde Paul Quist, de uitgever, het publiek in op het thema en onderwerp van het boek en het verdere programma. Paul overhandigde Roger het allereerste exemplaar van het boek.

Roger nam het publiek daarna mee in zijn verhaal over het tot stand komen van het boek. Na deze plezierige reis gaf hij het stokje over aan Catharina Boonstra, manager HR bij Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA). Zij kreeg ook een eerste exemplaar uitgereikt.

Catharina vertelde het publiek op een geestdriftige manier over de implementatie van Smart Resultaat- en Functiegericht Coachen in haar organisatie. De casus staat ook in het boek beschreven. Mooi om te horen dat de Smart methodiek niet alleen als ontwikkelingsgericht instrument individueel is toe te passen, maar ook naar organisatie als geheel.
Na Catharina’s verhaal werden de aanwezigen op een vlotte manier aangesproken door Ton Hopmans, directeur Randstad HR Solutions. Hij koos een meer filosofische benadering die doorspekt was met praktische voorbeelden.

Roger sloot af door de co-auteurs hartelijk te bedanken voor hun bijdragen: Henriette Kikken (directeur Smart Consulting Kinderopvang), Albert Fletterman (senior adviseur) en Alfons Giliam (senior adviseur).

De tijd voor de borrel en de hapjes en een genoeglijk ‘ onder ons’ was aangebroken. De ruimte stond bol van uitwisseling, kennismaking, oude herinneringen en nieuwe afspraken. In Smart termen: een springplank voor perspectief.

Alfons Giliam

Advertisements

About Alfons Giliam, Smart Group

Smart Coach
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s